Pleje og pasning.

Man skal fra starten vænne hvalpen til at pelsen bliver børstet helt i bund hver dag. På denne måde bliver det en del af familiens daglige rytme, som hunden elsker og ser frem til. Er denne rutine indarbejdet, tager det ikke lang tid, og man har altid en pæn og velplejet hund med en lækker pels. For ikke at slide for meget på pelsen, kan det anbefales at man før børstning sprayer pelsen med en filterløsner spray.

Man kan  vaske hunden ca. hver 10 - 14 dag, for at  altid have en ren og friseret hund.

VASK : Red  hunden helt  igennem inden  start af  badning da det eller bliver som uld og er meget svær at rede ud  og vil gørre meget ondt på hunden . Man  bruge en god shampoo der er beregnet til hunde ,  brug aldrig shampoo til mennesker. Efter vask skal hunden føntørres tør mens man børster pelsen glat og blank.

Hårene i de inderste øjenkroge fjernes regelmæssigt samt hårene inde i ørene hvis der er mange af dem. Dette kan gøres med fingerne eller en ørehårstang,

Når hårene begynder at falde ned i øjnene, holdes disse fri ved at sætte små tandelastikker eller hårspænder i håret. De ser ud meget sødt ud med en lille tot .

Der der mange Havanaisejere  der  klipper deres hunde så pelsen er nemmere at vedligeholde til dagligt.   Men hvis du påtænker at udstille hunden må den ikke klippes...

Der skal dog klippes under poterne , dels for at poterne lettere holdes fri for snavs og filt og dels for at hundens trædepuder ikke overlappes af pels og dermed mindsker fodfæstet på glatte overflader. Klip samtidigt neglene så de ikke  bliver for lange.

Man skal bruge.

1 Børste af svindehår. Der finds flere slags både billige og meget dyre

1 Klippekam.
1 stålkam.
1 spidskam.
1 Karde.
1 klosaks

Udrednings spray  - RED / BØRST ALDRIG I TØR PELS

© copyright © Kennel Pretty Ice 2014